In 1979 begon het weeshuis te draaien. Met vallen en opstaan zijn wij begonnen met de eerste groep kinderen. Deze kinderen hebben reeds hun draai gevonden in de maatschappij waar wij de Heer erg dankbaar voor zijn.

Ligging weeshuis

Om naar het weeshuis te komen vanaf de stad, ben je ongeveer 35 tot 40 km. onderweg. Met de bus of auto ga je naar plaats UITKIJK. Vandaar ga je met de auto(bus) via de nieuwe brug over de Saramaccarivier. Saramacca is een van de districten van Suriname.
Suriname ligt in Zuid Amerika en grenst ten noorden aan de Atlantische Oceaan, ten zuiden aan Brazilië, ten oosten aan Frans-Guyana en ten westen aan Guyana. De totale oppervlakte is 160.000 km2.

Groningen in Suriname

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. De voertaal is Nederlands. De taal waarmee de verschillende bevolkingsgroepen met elkaar converseren is het taki-taki’ of het ‘Neger Engels’. Suriname is verdeeld in districten, waarvan – zoals hier eerder vermeld – het district Saramacca er een van is. De hoofdstad van Saramacca is Groningen.

Saramacca heeft verschillende nederzettingen o.a. Indiaanse-, Hindostaanse en Javaanse nederzettingen. Een Indiaanse nederzetting is bijvoorbeeld, KALEBASKREEK. Verder zijn er vele Javaanse nederzettingen zoals: KAMPONG BAROE, KAMPONG KETJIL, KAMPONG REWEL etc.

Verder wonen er veel meer  bevolkingsgroepen o.a. Guyanezen en Haitianen.

Bekende gebouwen in Groningen zijn het Commissariaat, de politiepost Groningen, het waterleidingskantoor en het Departement van Sociale Zaken. Er is ook oliewinning in Saramacca.

WAT HEBBEN WIJ TOT NU TOE BEREIKT EN WAT MOET ER NOG GEBEUREN?

Wij zijn momenteel bezig met self-reliance. Groente- en grondgewassen worden verbouwd om dit weer te verkopen, waardoor er geld vrijkomt om andere benodigdheden te kopen. Er moet ook verder gebouw worden omdat er vele kinderen op de wachtlijst staan, maar wij kunnen ze momenteel niet helpen.

Levensmiddelen zijn schaars en/ of erg duur. De leidsters worden betaald, de kinderen moeten naar school, schooluniformen, schoeisel, salaris leidsters, alles moet van onze kerkgemeenschap “De Opstandingskerk” komen. Dit is een zware last die op onze schouders rust. Subsidie krijgen wij niet, dus uw steun is erg hard nodig. Wij zoeken dan ook samenwerking met stichtingen die hetzelfde werk doen onder kinderen. Indien u enige suggesties heeft, horen wij graag van u.

Ten overvloede willen wij hierop wijzen dat alle kinderen die sociaal arm zijn, geholpen worden. Er wordt niet gekeken naar ras, kleur, geloof, enz.

De kinderen gaan in de buurt naar school en de opvoeding in het internaat is uiteraard op christelijke basis.