De VHP Jongerenraad is afgelopen 5 december op bezoek geweest in het kindertehuis Eben Haezer, daarbij zijn de kinderen flink verwend met eten, drinken, fruit en snoep. Verder zijn de kinderen motiverend toegesproken geworden door de jongerenraadleden om hun best te doen op school, elkaar te ondersteunen in de huidige covid situatie.

Een motiverende en inspirerende speech

De Distictscommisaris van Saramacca, Sherin Bansi Durga, tevens lid van de VHP Jongerenraad moedigde de kinderen aan gehoorzaam te zijn aan de leiding van het tehuis en zich in te zetten op school om later bij te dragen aan de maatschappij. Verder heeft de ondervoorzitter van de VHP Jongerenraad Jason Bakker, die zelf ook woonzaam is in Saramacca, vooral de jongens toegesproken zich niet af te laten leiden door alcohol en drugsmisbruik maar het vertier te zoeken in sport zoals voetbal.

Met deze mooie kinderdag actie van de de VHP Jongerenraad heeft
Eben Haezer zelfs het Dagblad Suriname (DBS) gehaald! Dat is leuk!

Voor de VHP Jongerenraad is het belangrijk dat vooral kinderen onder sociaal zwakke omstandigheden de tools en motivatie krijgen om zich in te zetten successvolle burgers te worden in hun verdere loopbaan. “Wij hechten waarde aan het motiveren en inspireren van kinderen, maar een hapje en drankje hoort erbij” aldus voorzitten van de VHP Jongerenraad, Karishma Mathoera. Kindertehuis Eben Haezer is de enige Kindertehuis in Saramacca.

VHP Jongerenraad

De VHP is een politieke organisatie welke als doel heeft op democratische wijze politieke macht te verwerven en verder te bouwen aan een harmonieuze samenleving in Suriname. De Jongerenraad is een onderdeel van de VHP.

Wilt u kindertehuis Eben Haezer ook steunen? Klik hier voor meer info.