Vier het hele weekend feest met ons.

uitnodiging feest de Kolenkitkerk op 28 en 29 sept 2013

We doen verslag en kijken terug op een gezegend weekend in Nederland en een gezegend weekend in Suriname met diverse activiteiten………………………

Met dank aan de PR afdeling van het stadsdeel Bos en Lommer kon het bestuur van stichting Hulp in Nood en het bestuur van Vrienden van de Kolenkit de media bereiken. Zo werd er op menige activiteitenpagina’s op internet en enkele regionale kranten bekend gemaakt over het 35-jarig jubileum dat op zaterdag 28 september en zondag 29 september zou plaats vinden. Wij zijn erg blij dat de portefeuillehouder GODFRIED LAMBRIEX tijdens de receptie van zaterdagmiddag 28 september het bestuur en de aanwezigen toesprak. Hij dankte met name de bestuurders van de KOLENKITKERK en de bestuursleden van de stichting Hulp in Nood voor hun belangrijke maatschappelijke functie in de buurt. “Op naar de komende 35 jaar!”.

Pastor Homoet, broeder Lorenzo Homoet en enkele sprekers haalden enkele herinneringen op van de afgelopen 35 jaar. Tijdens de receptie zong broeder FREDDY GUMBS al enkele nummers als voorproefje van wat er op de avond tijdens het concert zou plaats vinden. De catering verzorgd van onze diaken zr. Cinthia Bendanon was weer voortreffelijk.

zaterdagavond 28-09-2013 GOSPELCONCERT

Het avondvullend programma dat op zaterdag 28 september j.l. gehouden werd, mag als een groot succes gezien worden.
De HERE was voelbaar in ons midden en er was meer publiek dan ooit tevoren. Alle zangers, zangeressen en muzikanten kwamen zowel vóór als na de pauze nog eens op het podium. Het zou dus een vrij gevarieerd programma gaan worden. Na de aankondiging van de 2 presentatoren, zr. Esmeralda en zr. Gumbs mocht de huisband – “THE RESURRECTION PRAISE BAND – optreden. De nummers werden volop meegezongen, de Heer werd groot gemaakt. Een goede start aan het begin van de avond.

LORRAINE GOSPEL SINGERS
Zeer verrassend waren de LORRAINE GOSPEL SINGERS. Negrospirituals
bekend maar ook iets minderbekende nummers werden al snel meegezongen. Men móest bewegen! De stemmenverdeling was goed te horen. Het nummer HALLELUJA maakten op velen enorme indruk.

LIESELLA THOMAS
Onze eigen zanger BROEDER FREDDY had een verrassing voor dit 35-jarig jubileum in petto. Voor dit concert had hij een jonge Antilliaanse artieste uit Curaçao uitgenodigd om twee nummers ten gehore te brengen. Zij gaf een aantal concerten in Nederland en onze gemeente had de eer om haar te horen zingen op ons concert. Veel caraibische gospelklanken en de vertolking van het nummer HOW GREAT THOU ART in het Papiamento ontroerde velen, het kwam écht binnen!

BR. ROMEO OLMBERG
Broeder Romeo is al een aantal keren bij ons te gast geweest. We kennen hem als een vertellende zanger. Hij vertelt tijdens zijn zang hoe de Heer hem heeft getrokken uit de duisternis en hoe hij nu al vele jaren later, nog elke dag dankbaar is voor wat God voor hem gedaan heeft. Met het nummer SAKKA KON’ SANTA JEJE, VAL OP MIJ, HEILIGE GEEST in een reggae versie, een eigen vertolkt nummer in het Surinaams, wist hij het publiek diep te raken.
BR. FREDDY GUMBS
Broeder FREDDY zong een paar geweldige nummers. Ook vertelde hij dat hij bezig was met een nieuw album die iets in het najaar zou uitkomen. Ook broeder FREDDY wist met zijn gezalfde stem een ieder weer te raken. Broeder FREDDY zit al jaren in de Opstandingsgemeente de Kolenkit. Hij is een trouwe bezoeker van de gemeente. In de pauze kon een ieder even de benen strekken en zich tegoed doen aan de heerlijke internationale gerechten, snacks en drank die voor gereduceerde prijzen werden verkocht. De gehele opbrengst kwam onze zending in Suriname en de VRIENDEN VAN DE KOLENKIT” ten goede.

PASTOR HOMOET gaf een kort woord en dankte de Heer voor deze 35 jaar waarin stichting Hulp in Nood het beheer van de OPSTANDINGSKERK op zich heeft mogen nemen. Dit is slechts genade. Wij wensen als team PASTOR HOMOET nog veel kracht en sterkte toe met de broeders en zusters die hun schouders onder het prachtige werk zetten.

Na de pauze van dik een half uur, startte de dansgroep VOICE OF
RESURRECTION. Zij dansten op een vrolijk gospelnummer. Het was een aangename start zo aan het begin van de 2e gedeelte van de avond.

Vervolgens trad de SERENITY MEN CHOIR op die ook een tweetal nummers zongen. De aanwezigen genoten van het nummer THE GOSPELTRAIN is coming’ waarbij het mannenkoor de beweging
van een stoomlocomotief nadeden. De aanwezigen genoten van
dit stuk acteerwerk.

Na de pauze zongen alle groepen nog 1 nummer. Tenslotte nodigde
BROEDER FREDDY GUMBS bij de grande finale alle groepen op het podium om gezamenlijk met een lied af te sluiten. Na het gebed, werd er nog lang na gesproken in de benedenzaal van de Kolenkit. Wat een geweldig feest.

De Heer stond ook vanavond weer centraal, de bezoekers genoten van het concert en over de fellowship; de Goddelijke liefde die er zoals altijd heerst in de gemeente viel enkele buitenstaanders erg op.