Regelmatig komt onze reporter met mensen in gesprek. Zo raakt de reporter in gesprek met tante Bep. Iedereen kent haar als tante Bep. Wat ging eraan vooraf?
De reporter kent tante Bep al een tijdje. Zij is een buurtbewoonster, die bij de buren veel aandacht krijgt en opeist. Deze buurtbewoonster krijgt aandacht omdat de reporter de buurtbewoonster al een tijdje kent. De reporter is bekend met de buurtbewoners.

Vandaag heb ik besloten om geen slachtoffer meer te zijn en wil ik een nieuw begin maken.

Uit ervaring weet de reporter dat sommige levensverhalen niet altijd op verzoek gedeeld worden. In dit geval, ging er een periode van relatieopbouw aan vooraf met veel geduld, respect en een luisterend oor. De reporter belt aan bij tante Bep. Zij heeft een verhaal geschreven, die zij graag met de reporter wilt delen.

Tante Bep: Hé jongen, bedankt dat je vandaag weer bent gekomen. Ik wil iets met je delen. Tante Bep begint met lezen

Beste X…. …….,

Je hebt mij verrast. Je hebt mij maanden pijn gedaan,
maar ik wist niet waarom.
Het is eigenlijk best krom.
Enkele jaren geleden had ik ook zoiets dergelijks meegemaakt.
Het is waarschijnlijk om die reden dat jij mij zo raakt.
Het verschil met toen was dat ik meteen heb gehuild,
want het heeft mij echt geraakt.
Deze keer heeft het mij maanden gekost voordat ik de pijn accepteerde,
maar vanaf die “ik geef mij over dag”, ben ik in actie gekomen.
En vanaf die dag heeft U, mij Hemelse Vader, het overgenomen.
Ik vroeg mij in de maanden ervoor echt ook af, waar ik dit aan had verdiend.
Ik wens dit niet toe aan vijand en vriend.
Was de pijn het gevolg van iets wat ik had gedaan?
Ik wou zo graag dat je mij dit kon doen verstaan.
Zo ging ik dan op zoek naar heling en herstel.
Ik geef nooit op, dat dacht ik elke dag wel.
Van het werk, naar de kerk, van de dokter en ons praatmoment.
Ook bij de gym was ik present.
En dan naar (oh God) de weg naar huis.
Schuifelend met een traan, droeg ik ook nu weer mijn kruis.
En dan die momenten, die testen, die bleven komen.
Zal de trouw blijven, zal de doorbraak komen,
Wordt de blijdschap mij weer ontnomen?

Weet u reporter? Mijn antwoord op die vraag is: “Nee, ik heb een beslissing genomen. Vandaag heb ik besloten om geen slachtoffer meer te zijn en wil ik een nieuw begin maken. Wil jij mij hiermee helpen?”

Reporter: “Ja, dat wil ik graag doen. Als u het goed vindt dan bespreek ik dit met mijn team en bekijk de mogelijkheden om eventueel door te verwijzen. Hierbij wil ik ook graag voor u bidden. Vindt u dat goed? Tante Bep knikt instemmend. Zij is opgelucht. Een nieuwe toekomst dient zich aan!