<a href=”http://dekolenkit.com/wp-content/uploads/2012/11/Man-met-zorgen.jpg”><img class=”alignleft size-thumbnail wp-image-424″ title=”Man-met-zorgen” src=”http://dekolenkit.com/wp-content/uploads/2012/11/Man-met-zorgen-150×150.jpg” alt=”” width=”150″ height=”150″ /></a>Als wij problemen hebben denken wij vaak dat ons probleem groter is dan dat van de andere. De vijand laat ons immers de negatieve kanten zien en fluistert ons in dat voor ons probleem er moeilijk een oplossing zal zijn.

De mens wordt soms <strong>mismoedig</strong> en <strong>teleurgesteld</strong> in God en wij vragen aan Hem:
“God, waarom heb ik het zo moeilijk?” Wij vergeten vaak dat niet wij alleen het moeilijk hebben, maar dat anderen het soms <strong><span style=”text-decoration: underline;”>veel moeilijker</span> </strong>hebben.

<!–more–>

Zo hoorde ik pas iemand een verhaal vertellen over twee mannen die aan de Waterkant in Suriname stonden. Ze dachten beiden dat ze het heel moeilijk hadden en de een besloot maar een eind aan zijn leven te maken. Het had toch geen zin meer voor hem; dacht hij.

Hij begon zijn kleren uit te trekken en op de grond te gooien. Een zwerver die in de buurt was, begon diens kleren te verzamelen en zijn <strong>ogen glinsterden</strong>.
Toen de man bijna alles uitgetrokken had en slechts zijn onderbrok aan had en wilde gaan springen, zei de zwerver tegen hem: ‘<strong>Man wacht even, geef mij maar ook je onderbroek want je gaat toch dood en ik kan je onderbroek best</strong> <strong>gebruiken”.</strong>
<strong>MORAAL VAN DIT VERHAAL:</strong>

<strong>Er zijn mensen die het nog slechter dan u hebben</strong>. <strong>Jezus Christus</strong> is de <strong>oplossing van al uw problemen</strong>. Beter gezegd, <strong>Hij heeft ze al opgelost op het kruis van Golgotha. Ga richting Jezus. </strong>

Pastor L. Homoet

 

Geplaatst op 17 november 2012