Ingezonden brief van Alfred Kakerissa met oproep voor deelname aan de Nieuwjaarsloterij

Loterij ten behoeve van de renovatie

De Kolenkit bekend als de opstandingskerk is een kerk met een 48 meter hoge klokkentoren in Amsterdam Nieuw-West (bos en lommer). De kerk dateert uit 1956 ( architect  Marius Duintjer ) en staat sinds 2007 op de monumentenlijst. 

Ruim 20 jaar geleden maakte ik kennis met wijlen pastor Homoet ( geboren Paramaribo 8-3-1937 – overleden Amsterdam 19-8-2016). Ik heb deze geliefde vrouw van surinaamse afkomst vanaf haar zestig jarige leeftijd mogen meemaken. Zij bezat een liefdevolle aanwezigheid, zeer groot in geloof en daadkracht. Uniek in haar omgang en humor.  Ja echt Godsdienaar in Jezus Christus. Haar wonderbaarlijke levensverhaal, als vrouw, als pastor en moeder heeft zij in haar jonge jaren de Kolenkitkerk overgenomen en een weeshuis opgericht. Haar hele leven stond in dienst voor een ander als baken, houvast, leiding, rust vertrouwen, raadsvrouw. Ja ook voor mij.

Sinds enige tijd van afwezigheid is het weer mijn vaste plek van ontmoeting, bezinning, overdenken, chillen, muziek, lekker eten en drinken, vrijwillegerswerk, rust en opladen. Het werk van wijlen moeder/oma/pastor Homoet worden voortgezet door dochter Sarah-Jane en zoon Lorenzo.  Inmiddels heeft de tijd zijn tol geeist in het onderhouden van het monumentale pand dat diep in de geldbuidel van de kerk moet tasten.

Opbrengsten enkel vanuit de leden van deze kerkgemeenschap is niet voldoende om levensvatbaar te blijven. Dat betekent dat al de kerkelijke maatschappelijke steun, dienstverlening, zorg etc zal verdwijnen. Waarvan ik weet velen hier afhankelijk van zijn. Daarom vraag ik jullie mee te doen in een ludieke aktie. Jawel de nieuwjaars loterij. Voor € 5,- koop je een lot bij mij en krijg je een lotnummer gekoppeld aan je email die je goed moet bewaren tot en met zondag 3 januari.

Op zondag  3 januari nieuwjaarsviering is de trekking online te volgen en word dan bekend gemaakt.

  • 1ste prijs cadeaukaart € 100,- Riviera Maison
  • 2e prijs cadeaukaart € 50,- Siebel Juweliers
  • 3e prijs cadeaukaart € 10,-

Ludieke Aktie, klein te beginnen om groots door te gaan. De Kolenkitkerk in Bos en Lommer. Zodat het blijvend een plek mag zijn om samen te komen om te ontmoeten of hulp en raad te geven aan gezinnen, ouderen, jongeren, kinderen ongeacht etniciteit of religie.

Ps. In het nieuwe jaar wil ik een crowdfund opzetten, plannen voor programmeringen, multimedia, organisatie talenten, expertise en kennis inzetten. Lijkt jou dat ook een uitdaging. 

Lets talk and lets Do it !!!!

Bedankt om de moeite te nemen voor het lezen van mijn oproep… God Bless !!!

Uitslag van de Loterij

Hierbij maken wij de volgende winnaars bekend.

  • Winnaar 1e prijs is dhr. Pownall
  • 2e prijs dhr Kramer
  • 3e prijs dhr R. uit Amsterdam

Wij wensen jullie veel plezier met de mooie prijzen en misschien tot ziens bij de volgende loterij. Hou deze website en onze Facebook pagina in de gaten.

Correspondentie: Het email adres van de heer Kakerissa is bij het bestuur beschikbaar voor eventuele reacties.