We gaan de laatste fase in met de herinrichting van de Bos en Lommerweg. De stoepen, fietspaden, rijbanen en parkeerplaatsen zijn nu klaar.

Bomen en groen

Voor de herinrichting zijn bijna alle bomen gekapt en vervangen door zilverlindes met een doorsnede van ongeveer 14 tot 20 centimeter die wel 15 meter hoog kunnen worden. Er is voor nieuwe bomen gekozen omdat een bomenonderzoek heeft uitgewezen dat veel bomen de werkzaamheden bij de wortels niet zouden overleven. De bomen zijn in slechte staat en konden niet verplaatst worden naar de Woutertje Pietersestraat.

Naast de bomen komen er groene hagen en boombakken met veel verschillende soorten heesters en vaste planten. Deze beplanting draagt bij aan de biodiversiteit van kleinere vogelsoorten en insecten.

Gevolgen verkeer

Om het Kolenkitkerk gebouw is alles opgebroken op dit moment alleen de ingang aan de Leeuw van Vlaanderenstraat is nog vrij.

De werkzaamheden aan de Bos en Lommer weg/Kolenkitbuurt zijn in volle gang. Voor het verkeer is de 1e zijstraat naar de Kolenkit afgesloten. Je kunt bij de 2e afslag op de Bos en Lommer weg naar de kerk.

Hierbij de routebeschrijving naar de Kolenkitkerk vanaf heden.

• Op de Bos en Lommerweg, richting de Burgemeester Vlugtlaan, de Leeuwersdalersweg binnen (over de trambaan), gelijk naar links, deze straat heet Wouterse Pieterse straat.
  • Voor je zie de zijkant van de Kolenkitkerk.
  • Volg de weg en je bevindt je weer aan de voorkant van de kerk, de Leeuw van Vlaanderenstraat.

Helaas duurt de vernieuwing langer dan gepland. De vernieuwing van de riolering en het Corona virus zorgde o.a. voor vertraging bij het werk aan de Bos en Lommerweg.

Foto’s: Michael de Groot – pixable.nl