Verlangt u er ook naar om weer een ‘gewone’ samenkomst met de gemeente te hebben op zondag? We zijn inmiddels bijna 4 maanden in de zogenaamde ‘intelligente lockdown’ hoewel er nu versoepeling is voor diverse activiteiten.

Graag willen wij u bijpraten over wat we kunnen verwachten voor de komende maanden. Tegelijk zijn er nog veel dingen onduidelijk en zullen wij stap voor stap moeten kijken hoe we als gemeente kunnen omgaan met de gegevens en richtlijnen, die de overheid geeft. 

Om te beginnen willen wij duidelijk maken dat wij in de gemeenteleiding nadrukkelijk binnen de richtlijnen willen blijven, die de overheid en RIVM ons voorhoudt. Wij hebben ons ook mede laten informeren door pastors en Handhaving Amsterdam.

Als Christenen zijn wij een voorbeeld voor onze omgeving en volgen wij de aanwijzingen van de overheid, mits deze regels ons niet het belijden van ons geloof ontnemen.

Ook volgen wij de door de overheid en RIVM gegeven regels om elkaar te beschermen tegen het doorgeven van het Corona virus.

Wanneer beginnen wij met ‘gewone’ diensten op zondag?

Het bestuur van de Opstandingskerk, de Kolenkit heeft naar aanleiding van de proefdiensten besloten om weer normaal te starten met de regulieren diensten wel met een aangepast programma.

Iedere samenkomst mag in totaal maximaal 100 personen samenbrengen, dit is inclusief mensen op het podium en bij geluid en beamer. Een aangewezen een team zal toezicht houden op de punten die in deze brief staan.

Om rekening te kunnen houden met het aantal zitplaatsen voor de vaste kerkleden, willen wij vragen om zich vooraf aan te melden; vanwege de 1,5 meter afstand die wij moeten waarborgen. Wij hopen op uw begrip.

Aanmelden

Uw aanmelding voor de dienst voor op de zondag kunt u op de volgende manieren aangeven:

Of via whatsapp : Pastor Lorenzo 06 46 25 00 40 of  Pastor Sarah-Jane 06 46635068. Ook kunt zich ook aanmelden via: aanmelden@kolenkitkerk.nl

Voor bezoekers hebben wij rekening gehouden met het aantal extra zitplaatsen die aangewezen worden; dit ook vanwege de 1,5 meter afstand.

Aanmelden voor de
KERKDIENST
Kolenkitkerk Amsterdam
De Leeuw van
Vlaanderenstraat 124
AANMELDEN
close-link

Geen kinderdienst

De komende periode zullen er géén kinderdiensten zijn. Desgewenst kunt u met uw kinderen de dienst bijwonen. Iedere persoon van een huishouden moet met naam en toenaam worden aangemeld. De kinderdiensten zullen binnenkort weer opstarten. U wordt hier over geïnformeerd.

Waar moet u rekening mee houden?

 • Ontsmet uw handen bij de ingang.
 • Kom op tijd, desgewenst iets eerder dan u gewend bent.
Houd u er ook rekening mee dat na de kerkdienst het iets langer kan duren bij het verlaten van het pand. 
Dit in verband met de gefaseerde binnenkomst en het verlaten van de kerk.
 • Neem uw jas mee naar binnen.
 • Géén handen schudden (en ook géén knuffel geven).
 • U kunt niet uw eigen plaats in de zaal kiezen, vanwege de 1,5 meter afstand is er een beperkt aantal stoelen in de zaal beschikbaar om op te zitten.
 • Personen uit hetzelfde huishouden kunnen bij elkaar zitten.
 • Gelieve de éénrichtingverkeer te volgen die op de vloer is
aangegeven. Er zal een route worden uitgestippeld met pijlen.
 • We hebben wel koffiebar na de dienst. Gelieve niet aan de bar bestellen. Er ligt een bestelformulier op de tafel voor u klaar
als u deze invult dan zal het formulier worden opgehaald.
 • Wij vragen u om niet bij de ingang van het gebouw te blijven staan maar direct door te lopen naar binnen; zodat wij een vlotte
 doorloop kunnen bevorderen.
 • Gelieve de aanwijzingen van het team op te volgen die speciaal op de zondag zijn aangesteld voor naleving van de 1,5 meter maatregel. Dit is met uiterste zorg voorbereid en hier kunnen wij ook op gecontroleerd worden.
 • Mondkapjes: Voor u en onze veiligheid adviseren wij het dragen 
van een mondkapje.

Wanneer moet u thuis blijven?

 • Als u regelmatig hoest of niest.
 • Als u koorts hebt.

Mogen wij zingen tijdens de samenkomsten?

Dit is de vraag die alle kerken het meest bezig houdt: Verhoogt samen zingen in een zaal het risico op verspreiding van het Corona virus? Een definitief antwoord op deze vraag is er nog niet. Daarom zal er nog niet gezongen worden met de hele gemeente. Er zal voor een alternatief
gezorgd worden.

Heeft u vragen?

Wij beseffen ons dat er veel is om rekening mee te houden. Samen kunnen wij het tot een succes maken! Als u naar aanleiding van deze informatie nog vragen ter verheldering heeft, dan kunt u die mailen naar: info@kolenkitkerk.nl

Wij zien uit naar uit u weer te ontmoeten.

De Here zegene u.

Pastor Lorenzo Homoet, pastor Sarah-Jane Keizer-Homoet
Het Kerkbestuur, Stichtingsbestuur, Handhaving