Het is een van de zaterdagen dat een team gaat evangeliseren. Mensen op straat krijgen een folder met een uitnodiging om een dienst bij te wonen in de Opstandingskerk (de Kolenkitkerk). Dit keer bezoekt het team het Lucasziekenhuis in Amsterdam. De lift wordt gepakt en nadat er gevraagd is om op elke afdeling christelijk lectuur achter te laten gaat het team aan de slag. Een van de broeders komt op een verdieping een Marokkaanse verpleegster tegen. Nadat deze verpleegster een folder krijgt met een oprechte “Gods zegen” toegewenst, merkt de verpleegster op dat er in een kamer een patiënt ligt die een bemoedigend woordje goed kan gebruiken. Het blijkt een Surinaamse man te zijn die aan het infuus ligt.

Het volgende gesprek tussen de broeder van de kerk en de patiënt vindt plaats:

broeder
“mag ik u een folder geven, ik ben van de Kolenkitkerk” Ik ben gekomen om u te bemoedigen en te zeggen dat God van u houdt”

patiënt
(de patiënt kijkt bedenkelijk en zegt: ) “God houdt van mij?”; dat geloof ik niet

broeder
God heeft u bijzonder lief. Toen u in deze wereld kwam was u naakt en schreeuwde u en er was iemand om u vast te houden. God heeft u nooit los gelaten. God heeft u altijd vastgehouden. Het lichaam is maar tijdelijk. Er is nog een leven na dit aardse leven en dat is bij God”. Ook al hebben mensen u in de steek gelaten. God heeft u nooit in de steek gelaten”

patiënt
Geloof je 100% zeker dat er een leven is hierna.

broeder
Geen twijfel mogelijk.

patiënt
(kijkt de broeder aan) “als dat zo is, dan wil ik ook in de hemel komen”

De broeder van de Kolenkitkerk dacht op dat moment aan zijn eigen vader die vorig jaar is overleden. Het beeld kwam terug dat de vader van de broeder in het ziekenhuis lag. Een hand op de schouder ter bemoediging en een gebed dat deze man vrede in zijn hart zou krijgen en rust mocht vinden voor zijn ziel zorgde voor rust op zijn gelaat. God zegene u meneer. God houdt van u.

Met deze woorden nam de broeder afscheid van deze man en voegde zich vervolgens bij het evangelisatieteam. Daar vertelde broeder deze geweldige ervaring.