De Kolenkitkerk is gebouwd in de jaren ’50 en was het herkenningspunt van de wijk. Nu is de kerk ingesloten door de A10, de Bos en Lommerweg en het Bruggebouw. Om het gebouw meer in het oog te laten springen komt er vanaf de Bos en Lommerweg een duidelijke ingang naar het plein en de hoofdentree met de brede monumentale trap.

Naast de openbare ruimte zal er ook een begin worden gemaakt met de renovatie van de Kolenkitkerk. De gefaseerde aanpak start in 2019/2020. Hiervoor is er een projectteam samengesteld van professionals die samen samengesteld van professionals die met de beheerders van de Kolenkitkerk verschillende activiteiten zullen organiseren. Het eerste gedeelte van de renovatie betreft het dak van de Kolenkitkerk en de binnenwerkzaamheden.

Crowdfundingactie

Voor de renovatie is een bedrag begroot van € 75.000. Het projectteam start met een crowdfundingactie. Hiervoor zullen er per jaar 4 grote events worden georganiseerd. Wij hebben een grote God en geloven dat niets onmogelijk is. Wij vragen om uw steun en om uw gebed. In het volgende bulletin informeren wij u meer over de komende activiteiten.

Meer info op de website van de Gemeente Amsterdam. Klik hier.