Op zaterdag 21 oktober 2023 kregen wij bezoek van enkele buurtbewoners onder begeleiding van de actieve buurtbewoonster Marieke Omta. Zij deden een tour langs gebedshuizen in de Amsterdamse Kolenkitbuurt. Onderstaand een kort verslag van haar bevindingen.

Onze gastheren en gastvrouw in de Kolenkitkerk zijn de voorman/ pastoor Lorenzo Homoet, bestuurslid Jerry Augustin en gemeentelid Jacintha Davelaar. De tafel staat vol met schalen met allerlei hapjes, later krijgen we ook elk nog een bordje met warme hapjes.

De Kolenkit-gemeente maakt gebruik van de zaal beneden omdat de mooie kerkzaal boven gerenoveerd moet worden en het op dit moment niet mogelijk is om deze te bezichtigen.

De tour langs gebedshuizen in de Amsterdamse Kolenkitbuurt

Lorenzo laat ons meedenken hoe zij het geld voor een renovatie bijeen kunnen krijgen en Jerry vraagt ons wat we bijdragen voor de buurt.

Mevrouw de Dreu, een bijna 100 jarige deelnemer aan de wandeling, was vroeger gemeentelid in de, toen nog Hervormde, Kolenkitkerk en, dankzij een klussend familielid, nog steeds een bekende naam bij de huidige gebruikers.

Er wordt na afloop nog enkele netwerkcontacten doorgegeven.

Wij danken actieve bewoonster Marieke Ompta die deze tour langs de gebedshuizen in Amsterdam West heeft georganiseerd.